Kinderen koken voor ouders

Cuisine Culinaire in Oud Gastel organiseerde Zondag 27 Maart 2011 voor inmiddels de derde keer het heel populaire Kinderen koken voor Ouders. De dag was deze keer ook toegangelijk voor enthousiaste kinderen van niet leden, die al op vroege leeftijd een passie voor koken met elkaar delen.
Cuisine Culinaire is een kookclub met maar liefst 25 vaste kookgroepen. 0 herengroepen die ‘s avonds koken en 5 damesgroepen die overdag koken. In iedere groep zitten 14 personen, dit is inclusief de chef die deze groep maandelijks begeleid om weer een mooi 6 gangen menu te koken. Voor informatie over lidmaatschap.
De dag begon om 12.00 uur, 15 kinderen werden in groepjes gedeeld en begonnen onderleiding van Piet van Valderen, Chris van Kalmthout, Joke Luijks en Annette Wilson Aan weer een mooi
4 gangen menu.

De amuse werd deze keer verzorgt door Tom en Evy. Zij maakten van blauwe kaas, peer en bladerdeeg een mooi hapje voor bij de welkomsborrel van de ouders.

De soep werd gemaakt door Sabine en Fleur. Een heerlijk preisoep met amandelen.

De broodjes waren gemaakt door Sophie de C en Renske. Heerlijke eigen gemaakte broodjes van allerlei leuke vormen.

Het hoodgerecht was gemaakt door Romy, Kirsten, Lars en Eva. Zij maakten varkenshaasjes met een lekkere championsaus, 2 groeten en aardappel rozetten.

Het spectaculaire nagerecht werd verzorgt door Gillian, Sophie D, Annelijn, Renate en Renee. Er werd ijs gedraaid, flensjes gebakken en eigen chocolade saus gemaakt.

Om 17.30 was het, nadat de kinderen zelf lekker hadden gegeten, tijd om de ouders / gasten te verwelkomen. Ieder kindje had voor twee gasten gezorgd. De ouders werden bediend en verwend door de kinderen zelf. Voor de ouders was het gewoon weg fantastisch hoe de kindjes de gerechten hadden gemaakt en gepresenteerd.
Na de koffie met allerlei lekkere paaseitjes ronden wij een geslaagde kinderkookmiddag af. Zondag 25 September is de volgende: ” Kinderen koken voor ouders “ dag.
Geef je tijdig op voor deze dag